Del:  

Giganternes Indtog

Kæmpe insekter indtager Vestjylland

5 lokalsamfund inviteres af Teatret OM til at designe, udvikle og bygge hver deres kæmpe fantasi-insekt på 3 – 4 m i samarbejde med professionelle kunstnere.

 

Giganternes Indtog er et kulturprojekt, der finder sted i Kloster, Borris, Stauning, Videbæk og boligområdet Damtoften i Ringkøbing i 2021-22, hvor professionelle kunstnere inviteret af Teatret OM sammen med lokale skaber en kæmpedukke på 3-4 m (gigant) i hvert område. Giganterne bygges som kæmpe fantasi-insekter og udvikles igennem fælles workshops og andre kreative processer. Siden bliver Giganterne omdrejningspunktet for lokale kulturevents.

Tippe Molsted og Tine Madsen fra Teatret OM har været rundt i de føromtalte lokalområder og har holdt en række møder med skoler, foreninger m.fl. 

 

Tippe Molsted: 

”Det er dejligt at mærke den store opbakning, der er til projektet og høre, at der er stor forståelse for vigtigheden af vild natur og insekter. Insekter der for manges vedkommende er truede og som vi er dybt afhængige af. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang til foråret og samarbejde med børn og voksne, unge og gamle.

 

Sandra Pasini,kunstnerisk leder af Teatret OM:  

”En rød tråd i vores arbejde er en kunstnerisk udforskning af forholdet mellem menneske og natur. Det er vores håb, at projektet her vil være med til at stimulere borgernes kreativitet, og samtidig give dem vedkommende møder med kunst, som også vil skærpe deres nysgerrighed efter at opleve mere scenekunst som tilskuere og deltagere i andre kunstneriske sammenhænge”.

 

Den kunstneriske del af processen ledes af Teatret OM i samarbejde med den fransk-chilenske kunstner Fleur Marie Fuentes fra kunstnerkollektivet Les Grandes Personnes.

www.lesgrandespersonnes.org

Vi har indledt et spændende samarbejde med Ringkøbing-Skjern Museum og deres kultur- og naturvejledere. Sammen sætter vi fokus på insekternes liv og forener viden og oplevelser med kreativitet og kunst. 

 

 Økonomi

Vi er i fuld gang med rejse penge til projektet og få økonomien på plads. Vi søger diverse fonde og puljer. De udgifter, vi skal have dækket, er hovedsagelig honorar, rejse og ophold til Fleur Marie Fuentes og andre projektansatte samt materialer til Giganterne. 

 

Tidsplan

Februar 2021: Inspirationsmøder rundt i lokalsamfund. Sammen med lokale medværter samler vi alle intersserede. Teatret OM præsenterer en Gigant med musik og teater. Vi fortæller om projektet og det videre forløb. 

April 2021: Ideudvikling og design af Giganter. I hvert lokalsamfund foregår:

  • Workshops på skoler i samarbejde med lærere og Teatret OM
  • En åben familieworkshop (lørdag/søndag) i samarbejde med lokale medværter, naturvejledere og Teatret OM: Tur i naturen med efterfølgende kreativt værksted. 
  • En 2-dages workshop (2 hverdagsaftener i træk) ledet af Fleur Marie og etableret i samarbejde med lokale medværter. 
  • Evt. andre aktiviteter drevet af lokale (kan igangsættes på inspirationsmødet i februar). 

September-december 2021: Bygning af Giganter

I hvert lokalsamfund etableres et værksted over 2 uger, hvor Giganten bygges. Værkstedet ledes af Fleur Marie og bemandes af to medarbejdere fra Teatret OM samt lokale frivillige. Værkstedet kører eftermiddag-aften og henover weekender. Frivillige kan deltage i det omfang, de har tid og lyst. 

2022: lokal navngivningsfest og flere workshops

 

Giganternes Indtog kulminerer med, at de færdige kæmpeinsekter sammen med lokale børn og voksne fra de forskellige områder deltager i en fælles parade ved Teatret OMs internationale UR-NAT festivalp i august 2022. 

 

Foto: 

Forud for Teatret OMs UR-NAT festival i 2019 blev der bygget 2 kæmpe figurer: havfruen Aqua Marine og havmanden Omar, som deltog i en parade i Hvide Sande. De 2 kæmpe figurer blev bygget af dukkemager Fleur Marie Fuentes i samarbejde med frivillige fra Teatret OMs Venner.

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Nyhedsbrev

Modtag seneste nyt om Teatret OMs
forestillinger, workshops og aktiviteter