Del:  

Valkyriens Kamp

12. oktober kl. 20.00

— ny dansk musikforestilling om Thit Jensen

 

Lad os tage dig med ind i Thit Jensens stridbare verden. Her smelter et tumultarisk privatliv og en visionær kønspolitisk kamp sammen i et kompromisløst kunstnerisk virke. 

Thit er kvindekampens ”superstjerne” med sine foredrag og tanker omkring frivilligt moderskab og prævention, i en tid, hvor der slet ikke eksisterer et sprog for dette. Hun var lige dele elsket og hadet for sine revolutionerende tanker. Med landsdækkende foredragsturnéer, over 45 udgivne bøger og fast spaltetid i landets aviser var Valkyrien den mest læste forfatter i sin samtid.

På de ydre linjer lykkes Thit Jensen altså med stort set alt – men privat og følelsesmæssigt kæmper hun sine helt egne kampe. Den stædige kamp for at bevise sit værd som kvinde, for at overgå sin nobelprisvindende storebror Johannes V. Jensen og for at finde sit livs kærlighed.

Fortællingen om Thit Jensen er fortællingen om den moderne kvindes frigørelse i politisk, kunstnerisk og seksuel forstand. Om forfatteren, dramatikeren, debattøren og foredragsholderen der sætter hele sit liv ind på at skabe ligestillede vilkår mellem kønnene.

Medvirkende Ene Øster Høyer, Malin Rømer Brolin Tani, Søren Bang Jensen, Christine Worre Kann + Marie Louise von Bülow
Idé og koncept Det Flydende Teater

Arrangør:  Ringkøbing Fjord Teater

Billetter:  Tlf. 4043 4409 eller rfteater@gmail.com

(konto nr. 7639 2009262)

 

Nyhedsbrev

Modtag seneste nyt om Teatret OMs
forestillinger, workshops og aktiviteter