Del:  

Giganternes Indtog

Kæmpe insekter indtager Vestjylland

Lokalsamfund inviteres af Teatret OM til at designe, udvikle og bygge hver deres kæmpe fantasi-insekt på 3 – 4 m i samarbejde med professionelle kunstnere.

 

Giganternes Indtog er et kulturprojekt, hvor lokalsamfund i Ringkøbing Skjern Kommune inviteres til at være med til at skabe en kæmpedukke på 3-4 (Gigant) sammen med professionelle kunstnere inviteret af Teatret OM. Projektet foregår i 2021-22. Giganterne bygges som kæmpe fantasi-insekter og udvikles igennem fælles workshops og andre kreative processer. Siden bliver Giganterne omdrejningspunktet for lokale kulturevents.

 

Tippe Molsted fra Teatret OM: 

”Det er dejligt at mærke den store opbakning, der er til projektet og høre, at der er stor forståelse for vigtigheden af vild natur og insekter. Insekter der for manges vedkommende er truede og som vi er dybt afhængige af. Vi glæder os rigtig meget til at samarbejde med børn og voksne, unge og gamle.

 

Sandra Pasini, kunstnerisk leder af Teatret OM:  

”En rød tråd i vores arbejde er en kunstnerisk udforskning af forholdet mellem menneske og natur. Det er vores håb, at projektet her vil være med til at stimulere borgernes kreativitet, og samtidig give dem vedkommende møder med kunst, som også vil skærpe deres nysgerrighed efter at opleve mere scenekunst som tilskuere og deltagere i andre kunstneriske sammenhænge”.

 

Den kunstneriske del af processen ledes af Teatret OM i samarbejde med den fransk-chilenske kunstner Fleur Marie Fuentes fra kunstnerkollektivet Les Grandes Personnes - Fleur Marie Fuentes har skabt Giganter rundt om i hele verden.  www.lesgrandespersonnes.org

Vi har indledt et spændende samarbejde med Ringkøbing-Skjern Museum og deres kultur- og naturvejledere. Sammen sætter vi fokus på insekternes liv og forener viden og oplevelser med kreativitet og kunst. 

 

Giganternes Indtog kulminerer med, at de færdige kæmpeinsekter sammen med lokale børn og voksne fra hele kommunen deltager i en fælles parade ved Teatret OMs internationale UR-NAT festival i august 2022. 

 


Projektet gennemføres med støtte fra LAG - Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikerne: Europa investerer i Landdistrikterne, Naturens Rige Ringkøbing-Skjern Kommune, Jyllands-Posten, Nordea Fonden, William Demant Fonden og Statens Kunstfond. 

 

 

Den Europæiske Landdistriktsfond for Udvikling af Landdistrikterne (ELFUL)

 

 

 

 

 

  

 

Forud for Teatret OMs UR-NAT festival i 2019 blev der bygget 2 kæmpe figurer: havfruen Aqua Marine og havmanden Omar, som deltog i en parade i Hvide Sande. De 2 kæmpe figurer blev bygget af dukkemager Fleur Marie Fuentes i samarbejde med frivillige fra Teatret OMs Venner.

 

Nyhedsbrev

Modtag seneste nyt om Teatret OMs
forestillinger, workshops og aktiviteter